'Hollywood in een Koffer!'

Tijdens de workshop Hollywood in een koffer! Maak je gezamelijk een animatiefilm rond een bepaald thema.
Dit kan een bedrijfslogo zijn bij een teambuildingsdag, een playmobil-poppetje bij een kinderfeest, een foto van een aanstaande bruid bij een vrijgezellendag, enzovoort.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of het nu een groep van 10 bankmanagers is, of 200 kinderen die op kamp zijn... met Hollywood in een koffer! werk je op een bijzondere manier samen aan een gegarandeerd verrassende film!

De workshop is geschikt voor personen vanaf 10 jaar.
De techniek die we gebruiken is stop-motion: door met een digitale camera heel veel fotos te maken en de voorwerpen in je filmstudio steeds een beetje te verplaatsen ontstaat de suggestie van beweging. Per 2 of 3 personen krijg je een animatiestudio ter beschikking en hierin werkt ieder team aan een stukje van de animatiefilm. Wanneer alle scènes aan elkaar worden geplakt onstaat een verrassend geheel.

Klei, verf, kralen, stiften, kurk, fotos, papier, textiel, een stuk taart, Playmobil, ..... je kan het zo gek niet bedenken of je kan het tot leven brengen in een animatiefilm.In een tijdsbestek van zo´n tweeëneenhalf uur leer je de beginselen van het animeren..
De workshop bestaat uit:
-een korte introductie over theorie en praktijk
-in teams een script schrijven
-de filmset bouwen met verschillende materialen
-het daadwerkelijke animeren
-het vertonen van de ruwe versie tijdens je eigen première!Het is zelfs mogelijk om nog dezelfde dag op locatie de film te monteren, compleet met titels, geluidseffecten en muziek. Ook het dupliceren van DVD's op locatie is geen probleem: of dat er nu 10 of 100 zijn. Zo kunt u alle filmmakers hun eigen film op DVD meegeven als herinnering of relatiegeschenk.

 

1/8

'Nightwriting'

Maak de meest kunstige foto's tijdens de spannende workshop 'Nightwriting'.  

Heel kort duiken we in de geschiedenis van de fotografie, daarna volgt een korte instructie waarbij meteen de eerste beelden ontstaan. Bewapend met camera, statief en een arsenaal aan lampen ga je in teams op pad om foto's te schieten.  Je creëert beelden waarbij werkelijkheid en fictie in elkaar over lopen. Een samenspel van techniek, locatie, choreografie en jouw creativiteit. Ga je verhalen vertellen of abstract te werk? Jij mag het zeggen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Afhankelijk van de wensen van de groep verwerken we de beelden tot posters, of je monteert de beelden zelf tot een hippe videoclip.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een workshop die zich in het donker afspeelt. Dit kan nadat de zon is onder gegaan op locatie. Bijvoorbeeld  in het pitoresque Maastricht. Of  op een idyllische buiten-locatie in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Maar ook overdag: Bijvoorbeeld in de kelders van een Middeleeuws kasteel, achter de coulissen van een poppodium, in de schuur van een Limburgse hoeve of in de grotten onder Valkenburg.   De workshop 'Nightwriting' is in te zetten als activiteit voor groepen tot ongeveer 60 personen. Zowel voor bedrijfsleven, particulieren als voortgezet onderwijs zijn er programma's op maat. Er is al resultaat te boeken binnen 60 minuten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en prijzen. 

1/3